Over ons

Larissa Ignacio & Ineke van der Velden zijn de oprichters van rise4life.

Missie en filosofie 
Bij Rise4Life willen we ouders en gezinnen helpen om jongeren te laten stoppen met het gebruiken van drugs of alcohol. We willen mensen leren over de risico's van deze middelen en hen helpen herstellen als ze er al mee worstelen.

Hoe?

Onderwijs: We geven ouders en verzorgers duidelijke, betrouwbare informatie over de gevaren van drugs en alcohol. Met deze kennis kunnen gezinnen openlijk praten en slimme keuzes maken.

Preventie: We werken eraan om drugs- en alcoholproblemen te stoppen voordat ze beginnen. Door de risico's onder de aandacht te brengen en studeren op school weer leuk te maken, helpen we ouders om hun kinderen veilig te houden. Een gelukkig kind op school is een gelukkig en gezond kind thuis.


Rehabilitatieondersteuning: Als iemand al te maken heeft met middelenproblemen, brengen we hem of haar in contact met de juiste hulp. Ons doel is ervoor te zorgen dat ze de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben om beter te worden en weer deel te nemen aan hun gemeenschap.

Empowerment: We willen ouders en verzorgers de middelen geven die ze nodig hebben om hun kinderen te beschermen. Wij geloven dat gezinnen met de juiste informatie en ondersteuning drugsmisbruik frontaal kunnen aanpakken.


Ons doel bij Rise4Life is een wereld waarin drugs- en alcoholverslaving geen bedreiging vormt voor iemands gezondheid of omgeving.

We zijn er trots op dat we in samenwerking met deskundigen een rol kunnen spelen in rehabilitatieprocessen en belangrijke informatie over de risico's van middelen misbruik kunnen doorgeven.

rise4life samen een drugsvrije wereld

De impact

Onze impact is zichtbaar in de levens die we hebben geraakt. Door voorlichting, bewustwording en actieve ondersteuning, hebben we talloze mensen geholpen om een leven vrij van drugs te omarmen. We werken nauw samen met andere initiatieven op dit gebied om een duurzame verandering teweeg te brengen en zorgen voor een omgeving waar respect, kennis en empowerment de boventoon voeren.

Van Denemarken, België, Nederland, Duitsland tot  in Zuid-Afrika, ons bereik en onze invloed groeit. Elke dag voegen we nieuwe verhalen van hoop en herstel toe, terwijl we samenwerken aan een heldere, drugsvrije toekomst.


Rise4life TEAM

Larissa Ignacio

Zij is een van de grondleggers van Rise4Life. Zij is een gepassioneerde en inspirerende persoonlijkheid. Ze staat bekend om haar energie, passie en vermogen om mensen te verbinden. Haar motivatie komt voort uit haar eerdere werk als reclasseringsmedewerker in de verslavingszorg, waar ze inzicht kreeg in de uitdagingen bij re-integratie na betrokkenheid bij het rechtssysteem en verslavingsproblematiek. Deze ervaring vormt de drijvende kracht achter de missie van Rise4Life om mensen te bevrijden van de greep van drugs en een gezondere samenleving te creëren.

 Haar motto is: "Think big and make an impact!"

Ineke van der Velden

Zij  is een ervaren ondernemer met meer dan 36 jaar werkervaring. Ineke deelt dezelfde passie als Larissa: mensen inspireren om gelukkig te zijn. Haar ruime ervaring en positieve mindset, gevormd door filosofie en persoonlijke ontwikkeling, stellen haar in staat om uitdagingen te zien als kansen. Ineke heeft zelf ervaren hoe het verrijken van anderen leidt tot versterking op diverse levensgebieden, en ze gelooft sterk in het delen van dit positieve perspectief. Haar levensmotto is "Improve & Inspire to Move Forward!", wat haar toewijding weerspiegelt om anderen te helpen groeien en vooruit te komen. Met haar brede ervaring en compassie draagt Ineke waardevol bij aan de missie van Rise4Life.

Heidi Munsters

 Als de drijvende kracht achter onze seminars, zet ze zich in voor het ontwikkelen van boeiende programma's over drugspreventie en educatie. Heidi richt zich specifiek op scholen en belanghebbenden, en biedt waardevolle inzichten om drugsgebruik onder jongeren te verminderen. Daarnaast ondersteunt ze gepassioneerde freelancers bij het creëren van seminars, met als doel diverse doelgroepen te betrekken, waaronder ondernemers die zich bezighouden met drugsproblemen op de werkvloer. Heidi's inzet maakt een verschil in onze missie om bewustwording en preventie te bevorderen.

Amy Rijcken

Zij is onze welzijnsadviseur bij Rise4Life. Zij bouwt stevige fundamenten voor het vormgeven van een gebalanceerde levensstijl. Met meer dan 30 jaar ervaring als laborante en al een decennium lang regelmatig contact met huisartsen, brengt ze een schat aan kennis en expertise naar ons team.

Haar missie?  Harmonie tussen lichaam en geest bevorderen door te focussen op preventie en het aanmoedigen van eenvoudige, positieve leefstijlaanpassingen. Haar toewijding straalt door in het streven naar verbetering van de algehele levenskwaliteit. Welkom in een wereld van welzijn met Amy aan het roer!

Haar motto: " Get to know your body better!"

Ank Lukkezen 

Ank Lukkezen is een waardevolle kracht binnen Rise4Life, waar ze zich inzet als een veelzijdige duizendpoot. Na zelf enkele jaren geleden de weg naar herstel te hebben bewandeld, heeft Ank haar ervaringen omgezet in actie. Tegenwoordig is ze de spil van onze backoffice en staat ze altijd klaar om te helpen met allerhande taken en ondersteuning.

Ank deelt een diepgewortelde bezorgdheid over wat ze om zich heen ziet gebeuren. Haar overtuiging dat meer bewustwording van een gezonde levensstijl kan bijdragen aan een betere toekomst, drijft haar in haar werk voor Rise4Life. Met haar inzet en toewijding draagt Ank bij aan de missie van Rise4Life om een gezonde wereld te creëren voor ons allemaal.

Haar motto: "Be the reason someone smiles today!"

Het leven is bedoeld om ten volle te leven!